Sinterklaas op het werk ?

Sinterklaas is weer in het land en komt langs op het bedrijf.  
Leuk, maar hoe pakt dit fiscaal uit ?

Sinterklaasviering op de werklocatie
Wanneer Sinterklaas langskomt op de werklocatie van het bedrijf is het feest voor uw werknemers en aanhang onbelast. Onder de werklocatie verstaat de belastingdienst ook de bedrijfskantine, de vergaderruimte en het magazijn, maar wanneer er bijvoorbeeld chocoladeletters worden uitgedeeld om mee naar huis te nemen vallen deze lekkernijen er buiten. 

Sinterklaasviering buiten het bedrijf -> mogelijk belast !
Als de sinterklaasviering bijvoorbeeld in een afgehuurde feestzaal wordt gehouden behoren de kosten evenredig tot het loon van het personeel. Onder kosten wordt o.a. begrepen de inhuur van de Sint, de huur van de ruimte, de ingekochte cadeautjes, de rondgestrooide pepernoten, hapjes en drankjes etc.

In de meeste gevallen is dit niet gewenst, in dat geval is het mogelijk om het sinterklaasfeest onder te brengen in de werkkostenregeling.

Vrije ruimte werkkostenregeling
Jaarlijks kunt u 1,2% van de totale loonsom belastingvrij benutten voor onbelaste vergoedingen aan uw personeel. Komt u dit jaar boven de grens ? Dan wordt het meerdere belast met een eindheffing t.w.v. 80%.

Welke kosten zijn aftrekbaar van het Sinterklaasfeest ? 
Als het Sinterklaasfeest als loon wordt aangegeven of wordt opgenomen in de werkkostenregeling zijn de kosten volledig aftrekbaar.

Wanneer een andere keuze wordt gemaakt zijn de kosten deels aftrekbaar:
- Voor ondernemers in de inkomstenbelasting in beginsel voor 80%;
- Voor BV's in de vennootschapsbelasting in beginsel voor 76,5%;

Benieuwd wat voor u het meest voordelig is ? Stuur ons een email.

Recent

Archive

Categories

Tags

no tags