De fiscale oudedagsreserve

Als ondernemer in een personenvennootschap mag u jaarlijks een deel van de winst reserveren voor uw oudedagsvoorziening.

Indien u pensioen op wilt bouwen is dit te combineren met een dotatie aan de fiscale oudedagsreserve, maar met een dotatie aan de fiscale oudedagsreserve bouwt u op zichzelf nog geen pensioen op.

De reservering zorgt voor uitstel van belastingheffing over een deel van de winst.

Het is niet verplicht te doteren aan de fiscale oudedagsvoorziening en kan zowel positief als negatief uitwerken in de toekomst. Positief wanneer u nu doteert en de reserve vrij laat vallen in een lager tarief, negatief wanneer u nu doteert en de reserve vrij laat vallen tegen een hoger tarief.

Bij het opstellen van uw ondernemersaangifte zullen wij u altijd vermelden welk bedrag u het beste kunt reserveren voor de toekomstige belastingheffing en of wij u wel of niet adviseren om te doteren aan de oudedagsvoorziening zodat u niet voor onaangename verassingen komt te staan en precies weet waar u aan toe bent.

Recent

Archive

Categories

Tags

no tags