Woning verkopen ? Vraag in 2020 nog uw energielabel aan !

Op het moment dat een woning van eigenaar wisselt, moet de verkoper het energielabel overhandigen aan de nieuwe eigenaar. Officieel hoeft het energielabel pas bij overdracht (het officiële verkoopmoment) overhandigd te worden.

Wanneer de woning wordt verkocht zonder energielabel bedraagt de boete voor natuurlijke personen € 170 en voor rechtspersonen € 340.

Huidige aanvraag energielabel 

Tot 1 januari 2021 geldt het vereenvoudigd energielabel en kan de aanvraag digitaal gedaan worden. De aanvraag kost gemiddeld € 7,50 en kan m.b.v. DIGID eenvoudig worden aangevraagd op deze website van de overheid. Bij de online aanvraag worden vragen gesteld over de isolatie van uw woning of u dubbelglas heeft en of u energiebesparende investeringen heeft gedaan in de woning zoals zonnepanelen.

Aanvraag energielabel na 1 januari 2021
Vanaf 1 januari 2021 is het verplicht om een afspraak op locatie te maken met een energieadviseur, doordat de adviseur langs moet komen en de kenmerken op moet nemen is het energielabel vanaf 2021 duurder. Gemiddeld zullen de kosten neerkomen op € 190.

Geldigheid energielabel
Het energielabel is tien jaar geldig, dus bij verhuisplannen is het raadzaam om het energielabel nog aan te vragen in 2020.

Bent u van plan om uw woning binnen tien jaar te verkopen ?
Vraag dan vóór 1 januari 2021 een nieuw energielabel aan.

Recent

Archive

Categories

Tags

no tags