Corona update voor ondernemers

Het coronavirus heeft grote impact op iedereen, zeker op alle ondernemers in Nederland.
De overheid heeft verschillende regelingen getroffen om ondernemers door deze moeilijke tijd heen te helpen.

Uiteraard willen wij als administratie en belastingadvieskantoor u hierbij een helpende hand bieden wanneer u zelf niet weet waar u de regelingen aan kunt vragen of hoe u dit moet doen, op deze website kunt u eenvoudig en snel controleren voor welke regelingen u mogelijk in aanmerking komt.

Een overzicht van de huidige regelingen:

Het noodloket
Ondernemers die als gevolg van overheidsmaatregelen hun omzet geheel of grotendeels zien verdwijnen kunnen een beroep doen op deze regeling. Deze ondernemers krijgen een tegemoetkoming in de vorm van een gift t.w.v. eenmalig € 4.000 voor de periode van drie maanden.

Voorbeelden van ondernemers die in aanmerking komen:
- Horecagelegenheden;
- Schoonheidssalons;
- Kapperszaken;

Voorwaarden:
- Er moet sprake zijn van een fysieke inrichting buiten het eigen huis, tenzij de SBI code zoals geregistreerd bij de kamer van koophandel  in deze lijst wordt vermeld.

Noodfonds overbrugging werkbehoud (NOW)
Ondernemers kunnen een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen van maximaal 90% van de loonsom. De tegemoetkoming is afhankelijk van de omzetdaling vanaf 1 maart 2020:
-> 100% van de omzet valt weg -> tegemoetkoming bedraagt 90% van de loonsom
-> 50% van de omzet valt weg -> tegemoetkoming bedraagt 45% van de loonsom
-> 25% van de omzet valt weg -> tegemoetkoming bedraagt 22,25% van de loonsom

Deze regeling geldt ook voor werknemers met een flexibel contract, zodat u ook hen vast kunt houden binnen de organisatie.

Bijstand voor zelfstandigen
Met behulp van deze regeling wordt inkomensondersteuning in het levensonderhoud verstrekt voor zelfstandigen. De regeling is verlengd tot 1 juli 2021.

De hoogte van de ondersteuning is afhankelijk van het inkomen en de huishoudsituatie en bedraagt maximaal € 1.503,31 netto per maand. Deze ondersteuning hoeft niet terugbetaald te worden en er vindt geen vermogens- of partnertoets plaats.

Op deze website van de overheid kunt u bekijken of u voldoet aan de voorwaarden voor deze regeling, extra handig is dat aan het eind van de vragenlijst wordt verwezen naar de website van uw gemeente om de aanvraag te doen.
Uitstel voor het betalen van de aanslag
Voor de aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting zijn de regels voor het aanvragen van bijzonder uitstel van betaling versoepeld. De invorderingsmaatregelen worden gestopt en u krijgt zonder verklaring van een derde drie maanden uitstel, ook hoeft u geen boete te betalen voor het niet tijdig betalen van de omzetbelasting en loonbelasting.

Voor € 15 kunnen wij uitstel van betaling voor u aanvragen, indien u gebruik wilt maken van onze dienstverlening verzoeken wij u een kopie van de aanslag naar ons door te sturen.

Borgstelling midden en kleinbedrijf
Ondernemers kunnen makkelijker geld lenen bij banken, door contact op te nemen met hun kredietverstrekker. Kleine ondernemers kunnen contact opnemen met Qcredits voor ondersteuning middels een lening.

Ook het is mogelijk een TOZO-lening aan te vragen t.w.v. maximaal € 10.157.
Deze lening moet binnen 3 jaar na toekenning worden terugbetaald en de rente bedraagt 2%.
Hulp nodig bij het aanvragen van bovenstaande regelingen? 
Neem vrijblijvend contact met ons op, dan bespreken wij hoe wij u verder kunnen helpen.

Recent

Archive

Categories

Tags

no tags