Einde BTW teruggave voor zonnepanelen inzicht: vraag de BTW terug nu het nog kan !

Momenteel kun je de BTW op zonnepanelen + het plaatsen terugvragen bij de belastingdienst, omdat je als energieleverancier BTW belaste prestatie verricht.  

De tenaamstelling van de energienota en de factuur van de zonnepanelen moeten wel hetzelfde zijn.

Wanneer je verder niet geregistreerd bent als BTW ondernemer kun je vervolgens vrijstelling aanvragen voor de afdracht van de BTW op de door jou opgewekte energie, waardoor je per saldo de BTW op de aanschaf bijna volledig terugbetaald krijgt van de belastingdienst.

Vanaf 2023 wijzigt de wet en is het leveren van energie geen BTW belaste prestatie meer, waardoor vanaf 2023 niemand meer in aanmerking komt voor een BTW teruggave wanneer hij/zij investeert in zonnepanelen.

De Staatssecretaris van Financiën heeft in het ''Besluit teruggaaf van omzetbelasting bij vooruitbetalingen op zonnepanelen'' een goedkeuring gepubliceerd waarmee onder voorwaarden een BTW-teruggaaf wordt verleend voor vooruitbetalingen op zonnepanelen in 2022.

U kunt dus nog gebruikmaken van de BTW teruggave als u de factuur voor de zonnepanelen in 2022 betaald, ook al worden de zonnepanelen  pas in 2023 in gebruik genomen.

Recent

Archive

Categories

Tags

no tags