Benieuwd naar de hypotheekmogelijkheden als ondernemer?

Benieuwd naar de hypotheekmogelijkheden als ondernemer?
De meeste banken kijken naar de jaarcijfers van de afgelopen drie jaar
en berekenen aan de hand daarvan hoeveel je kan lenen.

Mocht je net gestart zijn als ondernemer is het uiteraard ook mogelijk om een prognose in te leveren en/of het inkomen uit loondienst van de jaren ervoor mee te nemen in de berekening voor de leencapaciteit. Het is wel belangrijk om te realiseren dat banken de leencapaciteit verlagen wanneer je maar twee i.p.v. drie jaarrekeningen aanlevert.

De bruto winst is leidend voor de bank. De meeste banken nemen de gemiddelde winst als uitgangspunt voor jouw leencapaciteit, waarbij het laatste jaar leidend is voor de hoogte van de hypotheek.

Wanneer je langer dan een jaar actief bent als ondernemer is ook een hypotheek met NHG mogelijk. Om een hypotheek met NHG te verkrijgen mag je maximaal één jaarinkomen missen, dat heeft wel invloed jouw gemiddelde inkomen en het maximaal te lenen bedrag.

Indien je jaarcijfers of een prognose nodig hebt voor jouw hypotheekaanvraag
kunnen wij deze uiteraard verzorgen.

Recent

Archive

Categories

Tags

no tags