Werkkleding

Werkkleding is aftrekbaar, mits de kleding uitsluitend gedragen kan worden tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden voor de onderneming, anders niet.

Voorbeelden hiervan zijn:
-> Laboratoriumjassen
-> Overalls
-> Uniforms
Als een groep werknemers dezelfde kleding draagt, die ook buiten de werkomgeving geassocieerd wordt met een bedrijf of beroep dan is er sprake van een uniform.
Zoals bijvoorbeeld de werkkleding van politie, militairen en piloten.

Een net pak van een taxichauffeur of een adviseur is bijvoorbeeld geen uniform, deze kleding kan ook privé gedragen worden.

Wanneer de kleding ook geschikt is om buiten werktijd te dragen dan moet de kleding voorzien zijn van een logo van de onderneming van minimaal 70 cm2  per kledingstuk of aantoonbaar achterblijven op de werkplek van de werkgever.

En werkschoenen dan ? 
Op werkschoenen is het lastig een logo aan te brengen van 70 cm2, daarom zijn werkschoenen fiscaal aftrekbaar als het bijvoorbeeld gaat om veiligheidsschoenen, schoenen met een anti slip zool, een verstevigde neus of schoenen met een specifieke normering die voor de werkzaamheden noodzakelijk zijn omdat deze worden voorgeschreven door de arbeidsomstandighedenwet.Recent

Archive

Categories

Tags

no tags