Nog in 2022 investeren of niet?

Benut de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)
Wanneer u tussen de € 2.400 en € 332.994 investeert inbedrijfsmiddelen kunt u gebruik maken van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek.

De KIA daalt naarmate u meer investeert, vandaar kan het aantrekkelijker zijn om investeringen uit te stellen naar 2023 als u al meer dan € 110.998 heeft geïnvesteerd in bedrijfsmiddelen.

Voorkom desinvesteringsbijtelling

Wanneer u bij de aankoop gebruik heeft gemaakt van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek en u dit bedrijfsmiddelen binnen vijf jaar wilt verkopen of in wilt ruilen krijgt u te maken met desinvesteringsbijtelling. U betaald een deel van de eerder ontvangen aftrek terug aan de belastingdienst voor zover de vijf jaren na aanschaf nog niet zijn verstreken. Door de verkoop van dit bedrijfsmiddel uit te stellen kunt u mogelijk de desinvesteringsbijtelling beperken of voorkomen.

Willekurige afschrijving bedrijfsmiddelen

Het kabinet heeft aangekondigd bepaalde bedrijfsmiddelen aan te wijzen waarbij ondernemers 50% van het aanschafbedrag willekeurig af mogen schrijven. Het restant dient zoals gebruikelijke lineair afgeschreven te worden.

Door in 2023 50% versneld af te schrijven kan een liquiditeitsvoordeel behaald worden. Helaas is het op dit moment nog niet duidelijk welke bedrijfsmiddelen aangewezen gaan worden voor de versnelde afschrijvingsregels, maar als u van plan bent om te investeren en u er dit jaar geen extra aftrek meer mee kunt behalen is het wellicht interessanter om de investering uit te stellen naar 2023.

Bent u benieuwd hoe het het meeste investeringsvoordeel kunt behalen ?
Neem dan gerust contact met ons op. 

Recent

Archive

Categories

Tags

no tags